Най-голямата група в парламента – ГЕРБ-СДС, получи днес от президента Румен

...
 Най-голямата група в парламента – ГЕРБ-СДС, получи днес от президента Румен
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС предложи кабинета „Желязков“

 

Най-голямата група в парламента – ГЕРБ-СДС, получи през днешния ден от президента Румен Радев първия мандат за сформиране на постоянен кабинет.

 

С министри от няколко предходни кабинета на Бойко Борисов и лица от служебното държавно управление на Димитър Главчев обединението ще опита да завоюва поддръжката на Народното събрание за постоянен кабинет.

 Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление? България 3 мин. Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление?  Нови водещи комбайни CR11 и CR10 Advertorial 10 мин. Нови водещи комбайни CR11 и CR10  Публикуваха резултатите от изпитите след 7. клас България 2 мин. Публикуваха резултатите от изпитите след 7. клас  Патриарх Даниил преди първата си света литургия: Главата на БПЦ следва да въплъщава единение България 5 мин. Патриарх Даниил преди първата си света литургия: Главата на БПЦ следва да въплъщава единение  „ Сърцето ни може да спре “: Как да се опазим при гръмотевична стихия? България 5 мин. „ Сърцето ни може да спре “: Как да се опазим при гръмотевична стихия?  Светът 2 мин. " С нова идентичност, след пластични интервенции ": Ружа Игнатова се търси в Атина  Панорамна площадка с място за фотоси построиха в Силистра България 2 мин. Панорамна площадка с място за фотоси построиха в Силистра  Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление? България 3 мин. Първият мандат: Кой ще поддържа препоръчаното от ГЕРБ държавно управление?  Нови водещи комбайни CR11 и CR10 Advertorial 10 мин. Нови водещи комбайни CR11 и CR10  Публикуваха резултатите от изпитите след 7. клас България 2 мин. Публикуваха резултатите от изпитите след 7. клас  Патриарх Даниил преди първата си света литургия: Главата на БПЦ следва да въплъщава единение България 5 мин. Патриарх Даниил преди първата си света литургия: Главата на БПЦ следва да въплъщава единение  „ Сърцето ни може да спре “: Как да се опазим при гръмотевична стихия? България 5 мин. „ Сърцето ни може да спре “: Как да се опазим при гръмотевична стихия?  Светът 2 мин. " С нова идентичност, след пластични интервенции ": Ружа Игнатова се търси в Атина  Панорамна площадка с място за фотоси построиха в Силистра България 2 мин. Панорамна площадка с място за фотоси построиха в Силистра

Без изненада Росен Желязков е номинацията за претендент за министър-председател. Той е дълготраен кадър на ГЕРБ, техен народен представител, министър и ръководител на 49-ото Народно събрание.

Не беше изненада и че той одобри мандата, такива бяха поръчките. Изненада пристигна, когато той съобщи, че е подготвен със конструкция и състав на кабинет, които изчете пред президента.

Той изясни, че договаряния с партиите няма да има

Желязков ще има един заместител – Томислав Дончев, който с изключение на вицепремиер, ще бъде и министър на нововъведенията и растежа.

Предлага се седем министри от служебната власт да останат и в неговия кабинет: министърът на финансите Людмила Петкова, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на защитата Атанас Запрянов, министърът на превоза Георги Гвоздейков, министърът на правораздаването Мария Павлова, министърът на туризма Евтим Милошев и министърът на земеделието Георги Тахов.

Ще си отдъхна, в случай че изберат постоянно държавно управление, сподели служебният министър председател

11 от общо 19 министерства се предлага да бъдат управлявани от знакови лица на ГЕРБ. Даниел Митов е номиниран за министър на външните работи, Николай Нанков – на районното развиване, Деница Сачева – на обществената политика, Красимир Вълчев – на  образованието и Костадин Ангелов – на опазването на здравето. Министерство на културата ще бъде поверено на Любен Дилов.

За Министерството на околната среда е номинирана Ивелина Василева. Теменужка Петкова – Министерството на стопанската система и Делян Добрев – Министерството на енергетиката.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР